Michiel Nijhof (1986) verkreeg zijn eerste instrumenten op zijn eerste levensjaar; een trommel en een klokkenspel. Direct was duidelijk dat Michiel geen carrière in een kantoorpand beschoren was; muziek maken was de roeping.

In 2010 studeerde hij af aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht als componist en muziekproducer. Sinds (en stiekem ook voor) die tijd houdt Michiel zich bezig met het verzorgen van volledige muziek- en geluidsproducties voor allerlei soorten doeleinden, waaronder theater, film en videogames. Zijn muziek is ondermeer te horen in de spellen ’Rush’ en ’Swap This!’, beide ontwikkeld door Two Tribes. Recentelijk heeft hij het geluidsontwerp voor ‘Banana Kong 2’ voor zijn rekening genomen, uitgegeven door FDG Entertainment.
Vanaf 2017 sloot Michiel zich aan bij verschillende muzikale gezelschappen. Zo is hij te zien en horen als toetsenist in de band Ojam. Niet lang daarna maakte hij in 2019 zijn debuut bij Op Sterk Water.

Michiel heeft het vanaf het prille begin moeten hebben van zijn oren, en sinds zijn introductie bij Op Sterk Water werpt het naspelen van televisietunes en het bedenken van achtergrondmuziek eindelijk zijn vruchten af. Met een scherpe blik volgt hij de actie op het podium, schakelt hij op basis van input uit het publiek en put hierbij uit zijn levendige herinneringen van films, cartoons en musicals.

En dat allemaal zonder een noot te lezen.