INFORMATIE

foto: Arjan Benning / BotoBoto


Op Sterk Water wordt al jaren gezien als dé toonaangevende en grappigste ImproCabaretgroep van Nederland. Van charmante kleine zalen in de dorpen tot de grote theaters in steden, tijdens de al meer dan duizend gespeelde voorstellingen in Nederland en België bewijzen ze dat improviseren veel meer is dan een truc of spelletje. De muzikaliteit, humor en snelheid van Op Sterk Water is ongeëvenaard en levert avond na avond unieke, eenmalige en niet te missen voorstellingen op.

Op Sterk Water bestaat uit vier gevarieerde theatermakers die per jaar ongeveer tweehonderd voorstellingen spelen in theaters, voor bedrijven, scholen en op de radio. Op aanwijzingen van het publiek ontstaan sketches, scènes en liedjes, elke uitvoering nieuw en origineel.

In 1999 begon de oprichter en voormalig artistiek leider van Op Sterk Water, René M. Broeders, met een  aantal cabaretiers in een klein zaaltje. Onder zijn leiding is de formatie uitgegroeid tot een sterke vaste kern van ongeveer tien man die elke voorstelling in wisselende bezetting optreden.
Naast de theatertour langs  meer dan 60 theaters per seizoen is Op Sterk Water de afgelopen jaren ook een graag geziene speler op de festivals als Lowlands, Laughing Maters, en Zwartecross. Op Sterk Water  verzorgde een gastoptreden bij Het Groninger StudentenFestival,  Cameretten en het Leids cabaretfestival.  Het collectief peelt elke eerste woensdag van de maand in hun ‘huistheater’ het Comedy Theater in de Nes, Amsterdam en improviseert elke woensdag een “Claxsong of een “Beroept u maar” in Stenders eetvermaak op 3fm.

In 1999 begon de oprichter en voormalig artistiek leider van Op Sterk Water, René M. Broeders, met een aantal wisselende cabaretiers in kleine zaaltjes. Inmiddels is de formatie teruggebracht tot een sterke vaste kern van ongeveer 6 man die elke voorstelling in wisselende bezetting optreden.

Naast de theatertour langs meer dan 70 theaters per seizoen is Op Sterk Water de afgelopen jaren ook een graag geziene speler op de festivals als Lowlands, Laughing Matters, en Zwartecross. Op Sterk Water  verzorgde een gastoptreden bij Het Groninger StudentenFestival, Cameretten en het Leids cabaretfestival. Daarnaast leverde het bijdragen aan de radio-uitzendingen van Stenders eetvermaak op 3fm en BNN Today op Radio1.

Op Sterk Water bestaat uit: Maarten Voortman, Tim Zeegers, Dave Luza & Daniel Koopmans 

Bedrijfsvoorstellingen

Op Sterk Water speelt ook regelmatig voor het bedrijfsleven, instellingen, de overheid en het onderwijs. Door het interactieve karakter is een voorstelling uitermate geschikt om een dag te openen of nog beter een bijeenkomst, feest of congres af te sluiten met een cabaretvoorstelling die gaat over het bedrijf of de inhoud van de dag. Door middel van een briefing met de klant en meeluisteren op de dag zelf kunnen we inspelen op zaken die aan de orde zijn gekomen en een humoristische en relativerende invalshoek geven.
Van een kwartier tot meer dan een uur.

Bekijk ons op YouTube.

Schoolvoorstellingen

In het kader van CKV spelen we voorstellingen voor leerlingen vanaf 3 vmbo, havo, gymnasium tot hoge school en universiteit, maar ook op door de scholen zelf georganiseerde cabaretavonden. We gaan ook hier uiteraard in op hun leven en belevingswereld. Voor het middelbaar onderwijs is betaling met de cultuurkaart mogelijk.

CONTACT

(Kaarten voor voorstellingen van Op Sterk Water kunt u bestellen bij de theaters.)

Voor boekingen, algemene informatie, PR en publiciteit:

Lizette, Merel en Ilonka | Humor Werkt
info@opsterkwater.nl
06 26390263

Techniek:

Robert van Dalen
techniek@opsterkwater.nl
06 46638488

Artistiek- en zakelijke leiding:

Daniel Koopmans
daniel@opsterkwater.nl

Contactgegevens:

Op Sterk Water
Stichting De Zesde Man
Postbus 10368 - 1001 EJ Amsterdam

Rabobank: NL93 RABO 0152 5593 02 
KvK Amsterdam: 34354817
BTW-ID NL.8211.38.352.B01

Tourneeplanning en theaterboekingen:

Senf theaterpartners
www.senf.nl
info@senf.nl
010 59 231 55

De pers over Op Sterk Water

(…) voor ALFA verzonnen ze allerlei nieuwe snufjes om het improcabaret naar een hoger plan te tillen.
Zo is er een fraai decor bestaande uit kleine houten blokken die op allerlei manieren kunnen verschuiven. Daarnaast staat vj en tekenaar Tom Schrooten op het podium. Hij zorgt voor prachtige projecties en maakt live tekeningen die de improvisatie-opdrachten ondersteunen. Ook aan de muziek werd veel aandacht besteed: Roemer van der Steeg tovert moeiteloos alle mogelijke muziekstijlen uit zijn piano en een drumcomputer zorgt voor de juiste beats.
Maar de voorstelling staat of valt natuurlijk bij het improvisatietalent van de acteurs. (…). De vier leden zijn fantastisch op elkaar ingespeeld en kunnen zowel acteren als zingen. (…)

Het publiek wordt gevraagd naar onderwerpen en persoonlijke ervaringen. Op deze interactieve wijze ontstaat een avond vol intelligente, muzikale en cartooneske improcomedy die vanuit elk luikje in het decor weet te verrassen. Binnen de improhoek van het cabaret is voor deze club maar één slogan denkbaar: Op Sterk Water, er is geen betere.
De Volkskrant ****

"Briljant dat ze terplekke verrassende invallen en bochtconstructies verzinnen waarmee ze de opdracht aan een bevrijdende climax helpen. Geestig, ad rem, overrompelend en zonder het hanteren van doorgestoken kaarten." Jacques d' Ancona

“Een van de weinige Nederlandse formaties die impro comedy tot in de finesses beheersen, is Op Sterk Water. Zo bedenken zij ter plekke sonnetten en spelen zij minutenlang scènes op basis van een enkel door het publiek geroepen steekwoord. de spelers zelf lijken vaak net zo verrast door de vondsten als het publiek. Impro comedians zijn de illusionisten van het cabaret.” Alexander Nijeboer